Pecan pie

Aantal personen: 10 personen
Bereidingstijd: 1 uur 50 minuten


Bereidingswijze

1. Meng de bloem, boter, suiker en het zout. Doe de boter erbij en kneed er een kruimelig deeg van. Voeg het water toe en kneed kort tot een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur koud worden in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Doe voor de vulling alle overige ingrediënten met een snuf zout bij elkaar en mix met  een elektrische mixer. Houd alleen een ei en ongeveer 100 g pecannoten apart.
4. Vet de vorm in. Bekleed de bodem met bakpapier en rol het deeg uit tot een cirkel. Leg deze in de taartvorm en snijd de randen af. Stort de vulling in de deegbodem. Leg de rest van de pecannoten in cirkels op de taart. Klop het ei los en besmeer de taart ermee.
5. Bak de taart in 40 minuten af.
6. Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker lobbig met een handmixer. Voeg daarna de Monchou toe. Mix niet te lang, dan blijft de Monchou crème luchtig.
7. Serveer de taart met de mascarpone crème. 



Benodigdheden

175 g bloem
125 g boter, koud en in blokjes
1 el suiker
50 ml koud water
zout
5 eieren
350 ml Melvita bloemenhoning
100 g basterdsuiker
sap en rasp van een halve citroen
250 g pecannoten
250 ml slagroom
100 g monchou
1 zakje vanille suiker 

Overige benodigdheden: taartvorm 24cm

Dit recept word bereid met

Melvita bloemenhoning

Webdesign & realisatie door Perron 18