Mini-quiches met blauwe kaas en tijmhoning
Aantal personen: personen
Bereidingstijd: 45
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC
- Rol 8 ontdooide plakjes bladerdeeg iets groter uit en steek er 8 rondjes van 12 cm doorsnee uit
- Leg het deeg in de ingevette taartvormpjes van 8 cm doorsnee en druk licht aan
- Zet de vormpjes op een bakplaat en bestrooi de bodems met wat paneermeel
- Snij 2 kleine uien in dunne partjes en bak deze op laag vuur zacht in 1 el boter en blus daarna af met 1 el balsamico azijn
- Verdeel de uien over de vormpjes en verdeel daarover 225 gram verbrokkelde blauwe kaas en 1 el verse tijmblaadjes
- Klop 2 eieren los met 225 ml slagroom, voeg wat peper en zout toe op smaak
- Verdeel dit mengsel over de taartjes
- Halveer de druiven en verdeel dit over de mini-quiches
- Bak de quiches 25-30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar (de bovenkant veert dan licht mee)
- Haal de quiches voorzichtig uit de vormen, besprenkel de taartjes met wat tijmhoning en een takje tijm en serveer direct
Tip: Tijmhoning heeft een heerlijke, kruidige smaak die het ook heel goed doet in bijv. marinade voor lamsbout en (sla)dressing.
Dit recept is gemaakt door de culinaire redactie van Delicious.
Benodigdheden
- 8 bladerdeegplakjes
- Paneermeel
- 2 uien
- 1 el boter
- 1 el balsamico azijn
- 225 gram verbrokkelde blauwe kaas
- 1 el verse tijmblaadjes
- 2 eieren
- 225 ml slagroom
- Peper en zout
- Een paar druiven
- Melvita tijmhoning
- Vormpjes van 8 cm