1 Smelt de helft van de boter in een pan, voeg de ui toe en laat deze glazig worden. Roer de salie, broodkruimels en geraspte citroenschil erdoor. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. Roer het ei erdoor, zodat het bindt. Snijd de varkensfilets in de lengte in, maar snijd ze niet helemaal door. Doe de vulling in een van de filets en leg de andere filet er bovenop.
2 Rek de plakken bacon op, met behulp van de achterkant van een mes, en rol deze om de varkensfilet. Vastbinden met een draadje of steek er cocktailprikkers door. Verwarm de oven voor op 190°C / gasstand 5. Verhit de olie en de resterende boter in een braadpan. Voeg hier de varkensfilets, de aardappelen en de knolletjes aan toe. Braad dit gedurende 15 minuten.
3 Voeg de prei en de paprika’s toe en laat dit 30 minuten meestoven of tot het vlees en de groenten net gaar zijn. Meng honing, het citroensap en de mosterd en giet dit over het vlees en de groenten. Op smaak brengen met zout en peper. Nog 5-10 minuten doorbakken tot het goudbruin is.
50 gr boter
1 ui (klein gesnipperd)
15 ml (1el) gehakte verse salie
75 gr broodkruimels
geraspte schil van een 1/2 citroen
zout en versgemalen zwarte peper
1 geklopt ei
2 x 325 gr varkensfilet
8 plakken bacon
30 ml (2el) zonnebloemolie
450 gr kleine aardappelen, gehalveerd
2 knolletjes, in 6 stukken gesneden
1 prei, dik gesneden
2 rode paprika’s, van de zaden ontdaan en in dikke repen gesneden
45 ml (3el) Bloemenhoning
30 ml (2el) citroensap
30 ml (2el) Dijonmosterd
Webdesign & realisatie door Perron 18