Sinaasappel-cheesecake met gember
Aantal personen: 10 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de volkoren biscuits in de keukenmachine en maal fijn tot deze helemaal verkruimeld zijn.
- Bekleed de springvorm. Meng de koekkruimels met wat zout en de gesmolten boter.
- Doe de koekkruimels in de springvorm en druk aan. Meng de rest van de ingrediënten met elkaar met een elektrische mixer.
- Giet het mengsel over de bodem.
- Bak de taart in 1 tot 1 ½ uur af. Houd hem goed in de gaten. De bovenkant mag een klein beetje karamel kleuren.
- Zet de oven op een kiertje als de taart gebakken is. Laat op deze manier nog minimaal een uur afkoelen.
- Garneer met de schijven sinaasappel.
Benodigdheden
200 g volkoren biscuits
60 g gesmolten boter
zout
900 g roomkaas
4 eieren
100g Melvita agavesiroop
125 ml room
2 cm geraspte gember
2 sinaasappels, het rasp ervan
5 schijfjes sinaasappel (voor de garnering)
Overige benodigdheden: springvorm 24 cm, keukenmachine, bakpapier, elektrische mixer