Zoete ricotta pannenkoek met vijgen

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten


Bereidingswijze

Maak het beslag door de ricotta te mengen met de rest van de beslagingrediënten, behalve de boter en de eieren. Gebruik een garde om een glad beslag te krijgen.

Klop in een schone kom het eiwit tot er witte pieken op staan (het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt). 
Giet voorzichtig het eiwit in het beslag.

Smelt een klontje boter in een koekenpan, met anti-aanbaklaag en giet enkele lepels van het beslag erin.  Bak ze aan beide kanten goudbruin in enkele minuten op een middelhoog vuur, 3 pannenkoekjes per keer.

Serveer de pannenkoekjes warm met de vijgen en de honing.



Benodigdheden

250 gr          ricotta 
100 ml         melk 
75 gr            bloem
½ theelepel bakpoeder
2                  eieren, gescheiden 
1 eetlepel     basterdsuiker 
                    Enkele druppels vanille extract
                    Melvita bloemenhoning
                    Vijgen en boter.

Dit recept word bereid met

Bloemenhoning

Webdesign & realisatie door Perron 18