Zoete ricotta pannenkoek met vijgen
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
- Maak het beslag door de ricotta te mengen met de rest van de beslagingrediënten, behalve de boter en de eieren. Gebruik een garde om een glad beslag te krijgen.
- Klop in een schone kom het eiwit tot er witte pieken op staan (het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt).
- Giet voorzichtig het eiwit in het beslag.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan, met anti-aanbaklaag en giet enkele lepels van het beslag erin.
- Bak de pannenkoekjes ze aan beide kanten goudbruin in enkele minuten op een middelhoog vuur, 3 pannenkoekjes per keer.
- Serveer de pannenkoekjes warm met de vijgen en de honing.
Benodigdheden
250 gr ricotta
100 ml melk
75 gr bloem
½ theelepel bakpoeder
2 eieren, gescheiden
1 eetlepel basterdsuiker
Enkele druppels vanille extract
Melvita bloemenhoning
Vijgen en boter.