Cupcakes met bijtjes en honing-botercrème
Aantal personen: 12 cupcakes personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180°C. Vul je muffinplaat met cupcakevormpjes.
- Meng in een grote kom de boter en de suiker met een keukenmixer. Doe daar de eieren, sinaasappelschil, melk, chocoladedruppels, de bloem en het bakpoeder bij. Roer goed tot een glad mengsel.
- Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en bak ze ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven.
- Meng de honing en de boter voor het glazuur met een keukenmixer. Voeg tijdens het roeren de zure room en het vanille-extract toe.
- Doe de honing-botercrème in een spuitzak en maak een mooie toef op de cupcakes.
- Maak met het gele fondant kleine ovalen balletjes. Breek twee stukken zwart fondant af en rol deze om de gele bijenlijfjes, zodat je twee zwarte strepen krijgt. Maak 2 vleugeltjes met amandelschaafsel. Teken met de stift een gezichtje.
- Leg een bijtje op elke cupcake en voilá : geniet van je meesterwerkjes.
Benodigdheden
Voor de cupcakes
- 125 g ongezouten boter
- 125 g donkere basterdsuiker
- 50 g chocoladedruppels (melk of wit)
- 2 tl melk
- 2 eieren
- 125 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- schil van 1 sinaasappel, geraspt
Voor de honing-botercrème
- 125 g ongezouten boter
- 75 ml Melvita honing in beker
- 75 ml zure room
- 2 tl vanille-extract
Voor de bijtjes
- 100 g gele rolfondant
- 50 g zwarte rolfondant
- Amandelschaafsel
- Zwarte stift met eetbare inkt (of eetbare oogjes)