Dit is het basisrecept voor American pancakes, ze zijn kleiner en iets dikker dan onze pannenkoeken. In Amerika eet men deze pannenkoeken als lunch.
Meng de gezeefde bloem met de honing, het zout, de karnemelk, de gewone melk en de eierdooier. Klop het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het deeg. Smelt telkens een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een sauslepel drie rondjes van het deeg in de pan. Bak ze op een laag vuur in ca. twee minuten mooi goudbruin, draai ze één voor één om en bak de andere kant ook ca. twee minuten. Stapel de pancakes en leg bovenop een klontje boteren schenk de honing er over.
Tip: voeg voor de variatie blauwe bessen, frambozen, rozijnen of stukjes appel toe.
250 gram zelfrijzende bloem
1 theelepel zout
2 dl. karnemelk
Scheutje gewone melk
1 ei
Boter
Acacia honing
Webdesign & realisatie door Perron 18