Honingbolletjes (25 stuks)

Aantal personen: personen
Bereidingstijd:


Bereidingswijze

Giet het lauwwarme water in een kom, voeg de gist + honing toe en laat 5 minuten staan (het geheel vertoont bubbeltjes).  Verhit de melk in een sauspannetje gedurende 3 tot 5 minuten. Roer de verwarmde melk, eieren, gesmolten boter, honing en zout in een kom en gebruik de mixer om een egaal mengsel te krijgen. Voeg hierna het gistmengsel toe (stap 1) en voeg geleidelijk 600 gram bloem toe. Klop het geheel 3 minuten. Als je klaar bent dek je de kom af met transparante folie en zet je de kom voor een uur opzij. 

Na een uur voeg je de resterende bloem toe en kneed je het handmatig nog 5 minuten door. Het deeg moet nog plakkerig aanvullen. Als je klaar bent leg je de deeg in een grote schone schaal en zet je het weg op een warme plek. Het deeg gaat nu rijzen (1 uur of totdat de omvang verdubbeld is). Kneed het deeg een beetje door op een met bloem bestoven plaat. Maak er 25 kleine balletjes van en leg deze op een warme (ingevette) bakplaat weg. Laat ze ook nu weer 45 minuten liggen zodat ze de kans krijgen om verder te rijzen. 

Meng ondertussen de zachte boter en overgebleven honing met elkaar. Bak de bolletjes af in de oven (10 – 12 minuten, 190 graden). Als ze klaar zijn, smeer de bovenkant in met het honing-boter mengsel. Serveer met de overgebleven boter. 

Tip: je kunt de bolletjes ook invriezen.

Dit heerlijke recept hebben we binnengekregen van Jeanne, één van de winnaars van onze actie "win een kookworkshop".Benodigdheden

50 ml     lauwwarm water
1 tl         gist
1 tl         honing
400 ml   melk
2 grote  eieren (kamertemperatuur)
110 gr   boter (gesmolten en afgekoeld)
75 ml    honing
3 tl        zout
800 gr   bloem
100 gr   boter (zacht)
60 gr     Melvita acaciahoning

Dit recept word bereid met

Acaciahoning

Webdesign & realisatie door Perron 18