Rijstsnack met notenpasta en chocolade
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20
Bereidingswijze
Heerlijke verantwoorde snack voor tussendoor of bij koffie en thee.
- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg hier de rijststroop en pindapasta aan toe. Roer tot alles gesmolten is en je een egale massa hebt.
- Doe de gepofte rijst in een ruime kom en voeg de pasta toe. Meng tot alle rijst aan elkaar plakt
- In de bakvorm (met bakpapier) druk je het rijstmengsel goed aan met een lepel, zorg dat het niet dikker is dan 2,5 cm.
- Giet de gesmolten chocolade over het mengsel, zodat de bovenkant zoveel mogelijk bedekt is
- Zet 20 minuten in de vriezer tot de bites goed hard zijn en dus makkelijk te snijden. Snijd in vierkante stukken en serveer!
Benodigdheden
- 120 g pindapasta cacoa (Tasty Basics) of notenpasta
- 100 ml rijststroop
- 2 el kokosolie
- 200g pure chocolade
- 100 g gepofte rijst (of andere gepofte granen)