Herfstsalade met pompoen, kastanje en honing
Aantal personen: personen
Bereidingstijd: 60
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 215°C
- Verwijder het loof en de wortel van de bieten en maak de bieten schoon
- Wikkel de bieten vervolgens in folie, leg ze op een bakplaat en bak de bieten in de oven voor 50 minuten
- Maak ondertussen de kastanjes schoon (verwijder stekelig jasje) en snijd ze in met een scherp mes. Zet hiervoor op de bovenkant van de kastanjes een kruisje. Het insnijden van de kastanjes zorgt ervoor dat de stoom kan ontsnappen in de oven zodat ze niet ontploffen.
- Leg de kastanjes op een bakplaat met de gesneden kant naar boven en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven, wanneer ze open springen kun je ze uit de oven halen en laten afkoelen.
- Hussel de pompoen met een beetje olijfolie, zout en peper. Verdeel over de bakplaat en bak de pompoen ongeveer 25 minuten in de oven
- Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de gehakte walnoten voor een aantal minuten
- Zet het vuur laag, haal ongeveer de helft van de noten uit de pan en zet ze apart, voeg daarna de olie toe en verhit het geheel voor 5 minuten
- Roer vervolgens het sinaasappelsap, de honing en een snufje zout en peper door de dressing
- Haal de dressing van het vuur en mix het tot een gladde massa
- Schil en snijd de afgebakken bieten in partjes
- Pel de kastanjes met behulp van een mes en hak ze in kleine stukjes
- Doe de gemengde sla in een grote schaal en leg de bieten, pompoen en kastanjes erboven op
- Bestrooi de salade met de overgebleven walnoten, schenk de dressing over de salade en schep het voorzichtig door elkaar
Benodigdheden
- 2 rode bieten
- 14 tamme kastanjes
- 700 gr pompoen in blokjes gesneden
- olijfolie
- zeezout
- vers gemalen zwarte peper
- 80 gr gehakte walnoten
- 80 ml koolzaadolie
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 1 theelepel Bloemenhoning
- 400 gr gemengde sla