Gerechten

Herfstsalade met pompoen, kastanje en honing

Aantal personen: personen
Bereidingstijd: 60


Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 215°C
  • Verwijder het loof en de wortel van de bieten en maak de bieten schoon
  • Wikkel de bieten vervolgens in folie, leg ze op een bakplaat en bak de bieten in de oven voor 50 minuten
  • Maak ondertussen de kastanjes schoon (verwijder stekelig jasje) en snijd ze in met een scherp mes. Zet hiervoor op de bovenkant van de kastanjes een kruisje. Het insnijden van de kastanjes zorgt ervoor dat de stoom kan ontsnappen in de oven zodat ze niet ontploffen.
  • Leg de kastanjes op een bakplaat met de gesneden kant naar boven en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven, wanneer ze open springen kun je ze uit de oven halen en laten afkoelen.
  • Hussel de pompoen met een beetje olijfolie, zout en peper. Verdeel over de bakplaat en bak de pompoen ongeveer 25 minuten in de oven
  • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de gehakte walnoten voor een aantal minuten
  • Zet het vuur laag, haal ongeveer de helft van de noten uit de pan en zet ze apart, voeg daarna de olie toe en verhit het geheel voor 5 minuten
  • Roer vervolgens het sinaasappelsap, de honing en een snufje zout en peper door de dressing
  • Haal de dressing van het vuur en mix het tot een gladde massa
  • Schil en snijd de afgebakken bieten in partjes
  • Pel de kastanjes met behulp van een mes en hak ze in kleine stukjes
  • Doe de gemengde sla in een grote schaal en leg de bieten, pompoen en kastanjes erboven op
  • Bestrooi de salade met de overgebleven walnoten, schenk de dressing over de salade en schep het voorzichtig door elkaar



Benodigdheden

  • 2 rode bieten
  • 14 tamme kastanjes
  • 700 gr pompoen in blokjes gesneden
  • olijfolie
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 80 gr gehakte walnoten
  • 80 ml koolzaadolie
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel Bloemenhoning
  • 400 gr gemengde sla

Dit recept word bereid met

Bloemenhoning

Webdesign & realisatie door Perron 18

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als u akkoord gaat met het gebruik van onze cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".

Cookie-instellingen

Waarom cookies?

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en hetverkeer op de site te analyseren. Bepaal zelf welke cookies u goedkeurt. Door het uitschakelen van cookies kunnen bepaalde onderdelen van de website wellicht niet meer optimaal functioneren.

Lees hier onze privacyreglement

Noodzakelijke cookies

Deze cookies zorgen ervoor dat deze website naar behoren functioneert. Omdat deze cookies strikt noodzakelijk, kunt u ze niet weigeren zonder de werking van de website te beïnvloeden. U kunt deze cookies blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen.

Voorkeurscookies

Deze cookies worden gebruikt om de prestaties en functionaliteit van deze website te verbeteren. Deze cookies zijn niet essentieel om deze website te kunnen gebruiken. Echter kunnen bepaalde onderdelen op deze website zonder deze cookies niet meer optimaal functioneren.

Analytische cookies

Deze cookies verzamelen informatie die wordt gebruikt om ons te helpen begrijpen hoe onze website wordt gebruikt en om te onze acties te meten. Ook helpen deze cookies ons om deze website aan te passen om uw gebruikservaring te kunnen verbeteren.

Advertentie cookies

Met deze cookies kan uw surfgedrag worden gemonitord door advertentienetwerken waardoor we advertenties kunnen tonen op basis van uw interesses en surfgedrag. Ook voeren deze cookies functies uit waarmee onder andere wordt voorkomen dat dezelfde advertentie voortdurend verschijnt.