Gerechten

Camembert in honing-karamelsaus met noten en rozemarijn

Aantal personen: personen
Bereidingstijd:


Bereidingswijze

Bij dit recept (en de video!) loopt het water ons in de mond. Maak dit gerecht als een heerlijke kaasfondue met stukken vers brood en dan genieten van Franse kaas met een heerlijke zoete saus. Ontwikkeld door chef-kok Denise Grootendorst.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de camembert in de schaal van de cheese baker. Snijd in de vorm van een rooster inkepingen in de bovenkant van de camembert. Bak de camembert in de oven ongeveer 10 minuten zodat de kaas smelt. 
  • Maak ondertussen de honing karamelsaus. Breng in een steelpan de honing zachtjes aan de kook. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn, hak ze grof en voeg deze toe aan de honing. Meng alles door elkaar door de pan heen en weer te bewegen. Gebruik bij voorkeur geen lepel om te roeren en pas op met je handen. Blijf bij de pan en zorg ervoor dat de honing goudbruin kleurt en voorkom dat het te hard gaat en er zwarte randjes vormen. Als de karamel een volle goudbruine kleur heeft, haal je de pan van het vuur en kun je de boter toevoegen. Nu kun je wel roeren met een spatel als dat nodig is. Langzaamaan voeg je nu ook de slagroom toe (dit kan spetteren). Tot slot voeg je de grof gehakte noten en het zout toe. 
  • Haal de camembert uit de oven. Steek het waxinelichtje onder de cheese baker aan en giet de honing karamelsaus over de camembert. Serveer met repen zuurdesembrood om mee te dippen.

Receptuur: chef-kok Denise Grootendorst

Fotografie: Renske van Buren.



Benodigdheden

  • 1 camembert 
  • 100 g Melvita biologische bloemenhoning
  • Blaadjes van 2 takjes rozemarijn
  • 50 g koude boter
  • 50 ml slagroom
  • 1 hand gemengde ongezouten noten, grof gehakt
  • 1/4 theelepel grof zout
  • 3 dikke plakken (ongeveer 2 cm dik) zuurdesembrood, in repen van ongeveer 2 cm breed gesneden
  • Boska cheese baker (kaasfondue set)
  • Waxinelichtje

Dit recept word bereid met

Bloemenhoning

Webdesign & realisatie door Perron 18

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als u akkoord gaat met het gebruik van onze cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".

Cookie-instellingen

Waarom cookies?

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en hetverkeer op de site te analyseren. Bepaal zelf welke cookies u goedkeurt. Door het uitschakelen van cookies kunnen bepaalde onderdelen van de website wellicht niet meer optimaal functioneren.

Lees hier onze privacyreglement

Noodzakelijke cookies

Deze cookies zorgen ervoor dat deze website naar behoren functioneert. Omdat deze cookies strikt noodzakelijk, kunt u ze niet weigeren zonder de werking van de website te beïnvloeden. U kunt deze cookies blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen.

Voorkeurscookies

Deze cookies worden gebruikt om de prestaties en functionaliteit van deze website te verbeteren. Deze cookies zijn niet essentieel om deze website te kunnen gebruiken. Echter kunnen bepaalde onderdelen op deze website zonder deze cookies niet meer optimaal functioneren.

Analytische cookies

Deze cookies verzamelen informatie die wordt gebruikt om ons te helpen begrijpen hoe onze website wordt gebruikt en om te onze acties te meten. Ook helpen deze cookies ons om deze website aan te passen om uw gebruikservaring te kunnen verbeteren.

Advertentie cookies

Met deze cookies kan uw surfgedrag worden gemonitord door advertentienetwerken waardoor we advertenties kunnen tonen op basis van uw interesses en surfgedrag. Ook voeren deze cookies functies uit waarmee onder andere wordt voorkomen dat dezelfde advertentie voortdurend verschijnt.