Gerechten

Kabeljauw met groene kruiden korst, gnocchi, knoflook en Tijmhoning

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten


Bereidingswijze

Begin met de kruidenkorst.

Snij de kruiden fijn en meng deze met de zachte boter in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg dan wat broodkruim toe todat je een redelijk stevige massa hebt. Rol dun uit tussen twee vellen plasticfolie en laat opstijven in de vriezer (ongeveer een uur).

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Bak in een hete pan met een beetje olie de kabeljauw (op de velkant) en leg deze daarna op een ingevet plateau of ovenschaal. 

Haal de kruidenkorst uit de vriezer, snij in de maat van de vis en leg deze op de vis. Gaar de vis in de oven voor ongeveer 5 á  6 minuten. De korst wordt nu mooi krokant. 

Breng ondertussen een pan met water, een scheutje olijfolie en een snufje zout aan de kook. Kook hierin de gnocchi gaar (kooktijd zie verpakking). Meng de tijmhoning met wat olijfolie en peper en zout, voeg dit toe aan de gnocchi en meng met de rucola en olijven. 

Snij de knoflook fijn, bak deze kort en leg op de gnocchi.

Leg vervolgens de vis op de gnocchi en maak af met een flinke scheut honing. Eet smakelijk!



Benodigdheden

400gr        gnocchi
2 el           olijfolie
6 el           tijmhoning
3 st           knoflook teentjes
3 el           gehakte groene olijven
1 bos        peterselie
1 bos        bieslook
1 bos        basilicum
1  tn          knoflook
200 gr       zachte boter
250 gr       broodkruim
4 st           kabeljauwfilet, liefst met vel van ongeveer 150 gram per stuk

Dit recept word bereid met

Melvita Tijm met Bloemenhoning

Webdesign & realisatie door Perron 18

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als u akkoord gaat met het gebruik van onze cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".

Cookie-instellingen

Waarom cookies?

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en hetverkeer op de site te analyseren. Bepaal zelf welke cookies u goedkeurt. Door het uitschakelen van cookies kunnen bepaalde onderdelen van de website wellicht niet meer optimaal functioneren.

Lees hier onze privacyreglement

Noodzakelijke cookies

Deze cookies zorgen ervoor dat deze website naar behoren functioneert. Omdat deze cookies strikt noodzakelijk, kunt u ze niet weigeren zonder de werking van de website te beïnvloeden. U kunt deze cookies blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen.

Voorkeurscookies

Deze cookies worden gebruikt om de prestaties en functionaliteit van deze website te verbeteren. Deze cookies zijn niet essentieel om deze website te kunnen gebruiken. Echter kunnen bepaalde onderdelen op deze website zonder deze cookies niet meer optimaal functioneren.

Analytische cookies

Deze cookies verzamelen informatie die wordt gebruikt om ons te helpen begrijpen hoe onze website wordt gebruikt en om te onze acties te meten. Ook helpen deze cookies ons om deze website aan te passen om uw gebruikservaring te kunnen verbeteren.

Advertentie cookies

Met deze cookies kan uw surfgedrag worden gemonitord door advertentienetwerken waardoor we advertenties kunnen tonen op basis van uw interesses en surfgedrag. Ook voeren deze cookies functies uit waarmee onder andere wordt voorkomen dat dezelfde advertentie voortdurend verschijnt.