Begin met de kruidenkorst.
Snij de kruiden fijn en meng deze met de zachte boter in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg dan wat broodkruim toe todat je een redelijk stevige massa hebt. Rol dun uit tussen twee vellen plasticfolie en laat opstijven in de vriezer (ongeveer een uur).
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bak in een hete pan met een beetje olie de kabeljauw (op de velkant) en leg deze daarna op een ingevet plateau of ovenschaal.
Haal de kruidenkorst uit de vriezer, snij in de maat van de vis en leg deze op de vis. Gaar de vis in de oven voor ongeveer 5 á 6 minuten. De korst wordt nu mooi krokant.
Breng ondertussen een pan met water, een scheutje olijfolie en een snufje zout aan de kook. Kook hierin de gnocchi gaar (kooktijd zie verpakking). Meng de tijmhoning met wat olijfolie en peper en zout, voeg dit toe aan de gnocchi en meng met de rucola en olijven.
Snij de knoflook fijn, bak deze kort en leg op de gnocchi.
Leg vervolgens de vis op de gnocchi en maak af met een flinke scheut honing. Eet smakelijk!
400gr gnocchi
2 el olijfolie
6 el tijmhoning
3 st knoflook teentjes
3 el gehakte groene olijven
1 bos peterselie
1 bos bieslook
1 bos basilicum
1 tn knoflook
200 gr zachte boter
250 gr broodkruim
4 st kabeljauwfilet, liefst met vel van ongeveer 150 gram per stuk
Webdesign & realisatie door Perron 18