Kabeljauw met groene kruiden korst, gnocchi, jonge knoflook en dressing van dragon en Melvita honing met tijm

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng ondertussen een pan met water, een scheutje olijfolie en een snufje zout aan de kook. Kook hieron de gnocchi’s gaar (ongeveer 3 à 4 minuten).

Bak in een hete pan met een beetje olie de kabelauw (op de velkant) en leg deze daarna op een ingevet plateau of ovenschaal. Maak ondertussen de kruidenkorst door de kruiden en de zachte boter te mengen in een keukenmachine en glad te draaien. Voeg dan wat broodkruim toe todat je een redelijk stevige massa hebt. Rol dun uit tussen twee vellen plasticfolie en laat dan opstijven in de vriezer (voor ongeveer een uur).

Haal dan de kruidenkorst eruit en snij in de maat van de vis. Leg de vis op de huidkant en gaar de vis in de oven voor ongeveer 5 à 6 minuten. De korst wordt nu mooi krokant. Maak de gnocchi aan met de honing met tijm – honing dressing en meng met de rucola en olijven. 

Bak de jonge knoflookstengel even kort en leg deze op de gnocchi. Leg vervolgens de vis op de gnocchi en maak af met een flinke scheut honingdressing. Eet smakelijk!



Benodigdheden

400gr        gnocchi
2 el           olijfolie
6 el           Melvita honing met tijm dressing
                 rucola
4 st           jonge knoflookstengel, geblancheerd
3 el           gehakte tagiasche olijven
1 bos        peterselie
1 bos        bieslook
1 bos        basilicum
1  tn          knoflook
200 gr       zachte boter
250 gr       broodkruim
4 st           kabeljauwfilet, liefst met vel van ongeveer 150 gram per stuk

Dit recept word bereid met

Melvita honing met tijm

Webdesign & realisatie door Perron 18