Pompoenschotel met bloemenhoning
Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Breng de pompoen op smaak met zout en peper. Schud de blokjes om zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met olie, zout en peper.
- Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de blokjes zacht en lichtbruin zijn geworden.
- Verwarm de honing in een kleine pan op laag vuur en voeg de knoflook en tijm toe.
- Laat het 2-3 minuten sudderen.
- Pureer de geroosterde pompoenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Meng de pompoen met het honingmengsel.
- Garneer de gepureerde pompoenschotel met geroosterde amandelen en walnoten
Serveer de gepureerde pompoenschotel direct en geniet van dit romige en smaakvolle gerecht met de zoete en hartige smaken van pompoen en honing. Lekker met kip!
Benodigdheden
- 1 middelgrote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 el Melvita bloemenhoning
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl gedroogde tijm
- Enkele amandelen en walnoten (als garnering)