Mosterd Honing-soep

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten


Bereidingswijze

Maak de uien schoon en snij ze in kleine partjes. Fruit deze samen met het kerriepoeder en de boter in een pannetje. Maar let op; niet te lang, anders wordt de kerrie bitter. Maak vervolgens een roux door de bloem bij dit geheel toe te voegen en roer dit totdat alles is opgenomen. Schenk er langzaam de runderbouillon bij en roer met een garde totdat alles glad en gebonden is. Voeg de steel met maggie blaadjes, de fijngesneden selderij en de takjes verse tijm toe. Laat dit ca 25 minuten garen. Voeg vervolgens de mosterd en de honing toe. Roer dit alles goed door en laat het nog even garen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de maggie blaadjes en de takjes tijm. Eventueel nog de schenkroom toevoegen, maar dit is niet persé noodzakelijk.

Serveertip: lekker met roggebrood en spek!



Benodigdheden

1 liter              runderbouillon
2                     uien
1 theelepel     kerriepoeder
40 gram          boter
40 gram          bloem
2 eetlepels      fijngesneden selderij
3-4 eetlepels  mosterd
3 eetlepels      Melvita Cubaanse honing met citroen
100 ml            schenkroom
1 steel            met enkele blaadjes maggie plant
                       Zeezout, enkele takjes verse tijm en vers gemalen zwarte peper

Dit recept word bereid met

Cubaanse honing met citroen

Webdesign & realisatie door Perron 18