Salade met Geitenkaas

Aantal personen: 1 personen
Bereidingstijd: 10 minuten


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 150ºC.
Rooster de pijnboompitten / grof gehakte noten in een droge koekenpan op een laag vuur. Meng de agave en wijnazijn voor de sladressing. Leg de plakken geitenkaas in een ovenschaal en besprenkel dit rijkelijk met dressing (ongeveer de helft). Plaats de schaal circa 5 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas zacht wordt. 

Snijd de ijsbergsalade in dunne reepjes en verdeel het over vier borden.
Gegratineerde kaas op de ijsbergsalade leggen en strooi verse tijm erover samen met het restant van de dressing.

Serveertip: Een gesneden warm stokbrood met kruidenboter.

Bij de salade kan nog naar smaak tomaten, komkommer, sjalotjes etc. worden toegevoegd.



Benodigdheden

160 gr           geitenkaas (4 dunne plakken à 40 gram)
2 eetlepels    Melvita Agave Siroop
3 eetlepels    witte wijnazijn
50 gr             pijnboompitten / amandelen / cashewnoten
1 theelepel    verse tijm
                    ijsbergsalade

Dit recept word bereid met

Agave siroop

Webdesign & realisatie door Perron 18