Oven voorverwarmen op 150ºC.
Rooster de pijnboompitten / grof gehakte noten in een droge koekenpan op een laag vuur. Meng de agave en wijnazijn voor de sladressing. Leg de plakken geitenkaas in een ovenschaal en besprenkel dit rijkelijk met dressing (ongeveer de helft). Plaats de schaal circa 5 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas zacht wordt.
Snijd de ijsbergsalade in dunne reepjes en verdeel het over vier borden.
Gegratineerde kaas op de ijsbergsalade leggen en strooi verse tijm erover samen met het restant van de dressing.
Serveertip: Een gesneden warm stokbrood met kruidenboter.
Bij de salade kan nog naar smaak tomaten, komkommer, sjalotjes etc. worden toegevoegd.
160 gr geitenkaas (4 dunne plakken à 40 gram)
2 eetlepels Melvita Agave Siroop
3 eetlepels witte wijnazijn
50 gr pijnboompitten / amandelen / cashewnoten
1 theelepel verse tijm
ijsbergsalade
Webdesign & realisatie door Perron 18