Mueslirepen van Delicious
Aantal personen: personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Bereidingswijze
Dit recept is gemaakt door de culinaire redactie van Delicious. Mueslirepen maak je heel eenvoudig zelf. Kies zelf welke honing je gebruikt. Met acaciahoning erdoor krijg je een fijne aromatische bloemensmaak. Kies je voor woudhoning dan wordt de honingsmaak nóg dieper en krachtiger. Zet de mueslirepen in als ontbijt, als tussendoortje of bij de thee, die je óók kunt zoeten met honing.
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Verwarm de havermout, amandelen, kokos en het lijnzaad in een grote koekenpan (geen antiaanbakpan) al omscheppend voor zo'n 10-12 minuten tot het licht geroosterd is en doe het mengsel in een kom
- Verwarm ondertussen de boter, honing, suiker, vanille en een flinke snuf zeezout en laat dit 1 min koken.
- Voeg de mengsels bij elkaar en meng het goed
- Verlaag de oventemperatuur naar 150°C
- Meng de gedroogde vruchten door het havermengsel en verdeel gelijkmatig over de vorm
- Druk de massa goed plat aan met vochtige handen
- Bak de koek 25-30 min. in het midden van de oven. Laat buiten de oven 2-3 uur goed afkoelen, dan wordt de koek lekker knapperig.
- Snijd de koek in repen en en bewaar evt. verpakt in bakpapier in een afgesloten doos of trommel. Koel bewaard blijven ze zeker 1 week goed.
Benodigdheden
- 200 gr havermout
- 75 gr amandelschaafsel
- 75 gr kokos geraspt
- 35 gr lijnzaad gebroken
- 30 gr boter gesmolten
- 180 ml Melvita acacia of woudhoning
- 40 gr lichtbruine basterdsuiker
- mespunt vanillepoeder
- 80 gr dadels ontpit, fijngesneden
- 80 gr abrikozen gedroogd, fijngesneden
- 50 gr cranberry gedroogd
- Bakblik van 20-30 cm ingevet, met bakpapier bekleed