Griekse yoghurt panna cotta

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur 20 minuten


Bereidingswijze

1. Week de gelatine in ruim kokend water. Breng ondertussen de slagroom met de honing en zout aan de kook in een steelpan. Haal van het vuur als het kookt en roer hier de geweekte gelatine doorheen. Roer de Griekse yoghurt los en meng door het slagroommengsel. Giet dit mengsel in vormpjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
2. Toast de walnoten in een droge koekenpan en snijd de vijgen in parten.
3. Dompel de vormpjes een paar seconden in heet water. Maak met een mes de bovenkant een beetje lost en stort de panna cotta op bordjes. Verdeel de walnoten en vijgen over de bordjes en garneer met extra honing.

 



Benodigdheden

3 ½ blaadjes gelatine
250 ml slagroom
50 g Melvita Honing & Kaneel
snuf zout
350 g Griekse yoghurt
100 g walnoten
4 vijgen
Extra honing voor de garnering  

Overige benodigdheden: vormpjes

Dit recept word bereid met

Melvita Honing & Kaneel

Webdesign & realisatie door Perron 18