Over dit hoofdgerecht niet te moeilijk doen, het is een en al voorjaar. Lam, asperges, krieltjes.... De zoete toets van de honing zorgt ervoor dat het gerecht heerlijk fris blijft.
Schil de witte asperges en zet deze in gezouten water op samen met de foelie. Zet het water uit zodra dit kookt en laat de asperges hierin afkoelen. Kook ondertussen de gewassen krieltjes in de schil af in water met een snuf zout. Snij dunnen plakken van de lamsbout of lamsham. Maak van de honing en mosterd een mengsel en doe dit in een mengkom samen met een scheut olijfolie. Zodra de aardappels gekookt zijn halveer je deze en kunnen ze warm in de mengkom met de honing mosterd en olijfolie marinade. Kruid eventueel na met wat peper en zout. Maak ondertussen de hollandaise saus warm en voeg nog wat honing toe. Serveer alle ingrediënten warm. Eet smakelijk!
16 st witte asperges, eventueel geschild
6 pl lamsbout, gegaard (lamspastrami is ook een optie)
1 st foelie
2 el Melvita Acacia honing
2 el olijfolie
1 el grove mosterd
peper en zout
2 dl hollandaise
Webdesign & realisatie door Perron 18