Honingkip met broccoli en noedels uit de wok

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten


Bereidingswijze

1. Doe de kipfijfiletreepjes in een kom. Doe hier de knoflook, sojasaus, Melvita honing en gember, oestersaus, geraspte gember, sesamzaadolie en sesamzaadjes bij. Schep door elkaar, dek af en laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
2. Kook ondertussen de groenten en de noedels.
3. Verhit een el wokolie in een grote wokpan. Haal de kip uit de marinade en bewaar de saus. Bak de kip op middelmatig vuur in de wok tot deze goudbruin kleurt. Voeg dan de broccoli en peultjes toe. Bak nog eens 2 minuten op hoog vuur. Voeg de marinade toe en laat de saus 2 minuten indikken. Schep de noedels door het geheel en garneer met de bosui. 



Benodigdheden

300 kipdijfiletreepjes
3 el Melvita Honing en Gember
2 knoflooktenen, fijn gesneden
2 el sojasaus
1 el oestersaus
1 tl geraspte gember
1 tl sesamzaadolie
1 el sesamzaadjes
200 g broccoliroosjes, gekookt
250 g eiernoedels, gekookt
100 g peultjes, gekookt
1 el wokolie
2 bosuitjes, in ringen gesneden 

Dit recept word bereid met

Melvita Honing met Gember

Webdesign & realisatie door Perron 18