Sinaasappelcheesecake met agavesiroop en gember

Aantal personen: 10 personen
Bereidingstijd: 2 uur


Bereidingswijze

1.  Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de volkoren biscuits in de keukenmachine en maal fijn tot deze helemaal verkruimeld zijn.
3. Bekleed de springvorm. Meng de koekkruimels met wat zout en de gesmolten boter.
4. Doe de koekkruimels in de springvorm en druk aan. Meng de rest van de ingrediënten met elkaar met een elektrische mixer.
5. Giet het mengsel over de digestieve bodem.
6. Bak de taart in 1 tot 1 ½ uur af. Houd hem goed in de gaten. De bovenkant mag een klein beetje karamel kleuren.
7. Zet de oven op een kiertje als de taart gebakken is. Laat op deze manier nog minimaal een uur afkoelen.
8. Garneer met de schijven sinaasappel en takjes lavendel. 



Benodigdheden

200 g volkoren biscuits
60 g gesmolten boter
zout
900 g roomkaas
4 eieren
80-100g Melvita agavesiroop (aan te passen naar smaak)
125 ml room
2 cm geraspte gember
2 sinaasappels, het rasp ervan
5 schijfjes sinaasappel
3 takjes lavendel 

Overige benodigdheden: springvorm 24 cm, keukenmachine, bakpapier, elektrische mixer

Dit recept word bereid met

Melvita Agavesiroop

Webdesign & realisatie door Perron 18