Chocoladetaart

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de Melvita Honing los in een beslagkom. Voeg de amandelen, bloem, zout en bakpoeder toe en meng alles goed. Verwarm voor de vulling 1,5dl slagroom met het water en los de cacao hierin op. Voeg hieraan de Melvita Agave siroop en vanillemerg toe. Meng de vulling met het deegmengsel.
Klop de resterende 2 dl slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel. Bak de taart in 30-45 minuten gaar.

Smelt ondertussen de chocoladestukjes en slagroom au bain-marie. Laat het glazuurmengsel iets afkoelen totdat het nog net vloeibaar is. Bestrijk de taart hier mee.

Tip: Agave is ook heerlijk bij het bakken van koekjes en cake.



Benodigdheden

voor het deeg:
75 g               grof gehakte amandelen
300 g             bloem
3                    eieren
2el                 vloeibare Melvita Honing
                      snufje zout
4 theelepels   bakpoeder

voor de vulling:
3,5 dl             slagroom
1,5 dl             water
50 g               cacao
150 g             Melvita Agave siroop
Merg van 1    vanillestokje

voor het glazuur:
200g              pure chocolade, in stukjes
 2 eetlepels   slagroom

Dit recept word bereid met

Agave siroop

Webdesign & realisatie door Perron 18