Honingtaart met gekonfijte vruchten en noten

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten


Bereidingswijze

Verwarm de honing met de wijn op laag vuur. Voeg de verkruimelde koekjes, het kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder en peper toe. Hak de amandelen en de walnoten in stukjes en meng dit met 1-2 eetlepels honing (naar smaak). Voeg de noten bij het mengsel en haal het van het vuur. Roer er de fijngesneden gekonfijte vruchten, rozijnen, pijnboompitten en cognac door. Dek af en laat het op kamertemperatuur rusten tot de volgende dag. Bewerk voor het deeg de bloem met de lauwe wijn, olie, de boter, honing en het zout.

Rol het deeg uit tot 2 cirkels van 28 cm doorsnede. Leg één deegcirkel in een springvorm van Ø 26 cm en bekleed de bodem en wanden met bakpapier. Schep er de vulling op, strijk glad en leg hier de tweede deegcirkel op. Druk de boorden goed dicht. Zet de taart in een voorverwarmde oven op 180°C voor ca. 30 minuten. Lekker om lauwwarm te serveren of op kamertemperatuur.



Benodigdheden

100 gr   droge koekjes 
200 gr   Melvita honing met tijm
½ glas   witte wijn
50 gr     walnoten
50 gr     gepelde amandelen 
50 gr     rozijnen 
30 gr     pijnboompitten 
50 gr     gekonfijt fruit 
50 gr     geroosterde hazelnoten
             nootmuskaat, kaneel en peper 
             glaasje cognac
300 gr   bloem 
100 gr   boter
1 el       olijfolie
1 glas   witte wijn 
             zout 

Dit recept word bereid met

Melvita honing met tijm

Webdesign & realisatie door Perron 18