Frambozen-munt ijs

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd:


Bereidingswijze

“Een dessert waar Melvita in terug moet komen is ons frambozen-munt ijs, naar eigen recept. Aangezien er bevroren vruchten inzitten moet er altijd een zoet element in het ijs terug komen. Zelfs als je overrijpe bananen invriest moet er nog een flinke lepel honing door, omdat de bananen teruglopen in smaak als ze bevroren zijn. De zoetigheid gaat er voor een gedeelte dus af. Mijn moeder gooit normaliter overal kristalsuiker doorheen, maar omdat je dit soms voelt in je mond (kristallen smelten niet) tijdens het eten heb ik haar eens gewezen op Melvita honing. Ze was meteen om!”

"Doe de yoghurt, frambozen, munt en honing in een blender. Mix kort tot een gladde, sorbetijsachtige massa. Niet te hard zetten, anders maal je de pitjes uit de frambozen fijn en dat is niet erg lekker. Vraag een sterke man om te komen helpen (mijn broertje helpt gelukkig graag). Hij kan het mengsel, wat al erg op sorbetijs lijkt door een zeef heen spatelen. Geen sterke man thuis? Met pitjes is het ook lekker, maar dat extra beetje aandacht zorgt wel voor een extra lekker dessert. Spierballen kweken dus. Dit spatelen moet snel gebeuren, anders smelt het ijs teveel en is het hele effect weg. Schep het ijs in een bak en laat het nog minimaal twee uur in de vriezer staan. Omscheppen mag, maar is niet nodig. Serveer in een mooi glas of bakje met verse frambozen, takje verse munt en een knapperig koekje. Het dessert kan met allerlei soorten vruchten worden gemaakt, zoals bosvruchten, banaan, meloen (kan ook met munt), ananas en munt met kokoscrème, allemaal lekkere variaties! Voor volwassenen kan een scheut drank soms ook wonderen doen. 

Melvita honing is en blijft dus onmisbaar in dit recept en maakt het ooozooo lekker!"



Benodigdheden

  •  Twee doosjes bevroren frambozen
  •  Bosje munt, blaadjes geplukt
  •  Scheut (liefst volle) yoghurt 
  •  Drie flinke of meer eetlepels Melvita vloeibare honing (naar smaak) 
  •  bijvoorbeeld Bloemenhoning, Acaciahoning,of zelfs Honing met munt!

Dit recept word bereid met

Acaciahoning

Webdesign & realisatie door Perron 18