Cheesecake met Cubaanse citroenhoning

Aantal personen: personen
Bereidingstijd:


Bereidingswijze

Smelt de boter en verkruimel de Bastogne koeken in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe totdat er een stevige massa ontstaat. Duw de koekbodem in een bakvorm en laat een uur opstijven in de koelkast.

Vervolgens de roomkaas en overige ingrediënten mengen en bovenop de koekbodem gieten en het geheel 10 minuten op 110 graden afbakken. Hierna 30 minuten op 95 graden. Laat de cheesecake helemaal afkoelen in de koelkast en snij er vervolgens punten van. Bedruip de cheescake met wat extra honing.

Serveertip:
Maak van rood fruit of ander zacht fruit een mooie compote voor erbij. Dit kan heel simpel door wat water en suiker te verwarmen in een pan samen met wat roodfruit en dit even goed door te koken. Voeg eventueel wat honing of vanille toe.



Benodigdheden

1 doos      bastognekoeken
75 gr        boter
3 el           bloem
1,5 tl        citroenrasp
1,5 tl        sinaasappelrasp
4 el          Melvita cubaanse citroenhoning
1/2 st       vanillestok
5 st          ei
2 st          eidooier
2 dl         slagroom
1250 gr   roomkaas
440 gr     suiker

Dit recept word bereid met

Cubaanse honing met citroen

Webdesign & realisatie door Perron 18