Runderstoof met aardappelpuree en rode kool

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten, exclusief marineren (1 dag) en het garen van het vlees


Bereidingswijze

Marineer de rode kool in de rode wijn en specerijen gedurende 1 dag. Fruit de ui samen met de appels. Voeg dan de rode kool toe totdat de rode wijn is ingekookt. Doe de port en 3 eetlepels honing erbij, dek de rode kool af en laat hem op laag vuur gaar worden. Giet de rode kool af (het sap kan je opvangen en inkoken tot siroop en hiermee de kool opwarmen).

Haal het rundvlees door de bloem, en braad de stukjes goudbruin. Voeg de knolselderij, wortel, knoflook en prei toe. Blus de stoofpot af met de runderbouillon. Laat het vlees 3 uur zachtjes pruttelen, roer af en toe. Giet de jus van het vlees af en voeg een flinke eetlepel Melvita bloemenhoning toe. Kook de aardappels gaar en bereid de puree met room en boter. Stoof de zilveruitjes kort en dien het gerecht goed warm op. Eet smakelijk!



Benodigdheden

voor de rode kool
1 kg          fijn gesneden rode kool
750 ml      rode wijn
100 ml      rode port
4 el            Melvita Bloemenhoning
1 st            ui, gesnipperd
4 st            appels, in stukjes
2 st            laurierblaadjes
7 st            kruidnagels
7 st            jeneverbessen
1 el            kaneel
 4 st           steranijs
2 el            gedroogde tijm

 voor het stoofvlees
                   bloem
750 gr       rundstoofvlees, in stukken
1 ltr           runderbouillon
1 st            fijngesneden prei
1 st            plakjes wortel
1 st            stukjes knolselderij
7 st            knoflookteentjes, gehalveerd

voor de aardappelpuree
400 gr      aardappelen, geschild en in partjes
400 ml     room
100 gr      boter
200 gr       zilveruitjes

Dit recept word bereid met

Bloemenhoning

Webdesign & realisatie door Perron 18