Gevulde witlof

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten


Bereidingswijze

Na het schoonmaken van de witlof, de bittere kernen eruit snijden en de stronkjes juist gaar koken met een beetje zout. Goed uit laten lekken of desnoods zachtjes uitknijpen om zoveel mogelijk kookvocht te verwijderen.
Tijdens het koken van de witlof de ricotta vermengen met de klaverhoning crème, de bieslook, gember en knoflook en peper en zout naar smaak. De afgekoelde witlof over de hele lengte open, maar net-niet dóór snijden en vullen met het ricotta-mengsel. Dichtdrukken en om elk gevulde stronkje een plakje katenspek wikkelen.
Passende ovenschaal invetten met boter en stronkjes er dicht tegen elkaar inleggen. Wijn erover gieten.
Oven voorverwarmen op 180 graden en de schaal 20 minuten midden in de voorverwarmde oven plaatsen.

Dit heerlijke recept hebben we binnengekregen van Tamara, één van de winnaars van onze actie "win een kookworkshop".



Benodigdheden

4 el        Melvita Klaverhoning (crème)
8            dunne stronkjes witlof
8            langwerpige dunne plakjes katenspek
200 gr   Ricotta
4            fijngehakte bolletjes stemgember
ca 16     fijngehakte sprietjes witlof
1 dl        droge witte wijn
2            geraspte knoflookteentjes
               zout
               boter om mee in te vetten

Dit recept word bereid met

Melvita klaverhoning

Webdesign & realisatie door Perron 18