Gevuld kipfilet met geitenkaas en Melvita-jus

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten


Bereidingswijze

Rits de tijm van de steeltjes en hak het fijn. Prak in een kom de geitenkaas en meng dit met de bosuitjes de helft van de tijm en zout en peper 
Elke kipfilet insnijden en deze vullen met het kaasmengsel. Goed dichtdrukken en omwentelen met ham. In koekenpan boter verhitten en de filets gedurende 20 minuten gaar braden. Leg de filets op een bord en houd ze warm.
Men het fond, de honing, de soja-saus en de rest van de tijm door het vet wat over is.. Laat het 3 minuten inkoken tot een wat gebonden jus. Leg de kipfilets op de 4 borden en schep er de honingjus over. 
Tip: smaakt heerlijk met tagliatelle en peultjes
 

Dit heerlijke recept hebben we binnengekregen van Ellen, één van de winnaars van onze actie "win een kookworkshop".
Ellen heeft een compleet menu samengesteld, dus probeer ook de overige recepten:
Voorgerecht: druiven noten salade
Nagerecht: pistache bananen



Benodigdheden

½ zakje   verse tijm
100 g       zachte geitenkaas zonder korst
1              bosuitje in ringetjes
4              kipfilets
100 gr      ardennerham
25 gr        boter
½ pot       gevogeltefond
1 el          Melvita Cubaanse honing met citroen
1 el          Japanse Sojasaus
                Alu-Folie
440 gr      suiker

Dit recept word bereid met

Cubaanse honing met citroen

Webdesign & realisatie door Perron 18