Bieten carpaccio met honing-waterkers-hangop

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten


Bereidingswijze

Laat een dag van tevoren de karnemelk uitlekken in een zeef waarin een schone theedoek hangt. Pel de gekookte rode bieten en schaaf ze in flinterdunne plakken. Hak de waterkers heel fijn (houd 4 kleine toefjes waterkers apart voor de garnering). Schraap de hangop uit de theedoek boven een kom en klop er de 2 el honing met de ansjovisfilets en de waterkers door. Breng de hangop op smaak met peper en zeezout uit de molen. Pluk het vruchtvlees uit de ingelegde citroen en snijd de schil in piepkleine blokjes.

Klop 1 el Melvita Cubaanse honing met citroen los met 2 el witte wijn-azijn en 3 el knoflookolie. Breng dit op smaak met peper en zeezout uit de molen en meng er de plakjes biet door. Schik de bietenplakjes op 4 grote, koude, platte borden. Spiraalvormig en dakpansgewijs. Verdeel de hangop over de borden, midden op het bietenvlak. Strooi wat geroosterde pijnboompitten en de citroenstukjes over de bieten.

Versier elk hoopje hangop met een toefje alfalfa en daarop een apart gehouden toefje waterkers. Eet smakelijk!

Dit heerlijke recept hebben we binnengekregen van Hetty, één van de winnaars van onze actie "win een kookworkshop".Benodigdheden

7dl    boerenkarnemelk
3       grote rode bieten
2       grote handen waterkers
3 el   Melvita Cubaanse honing met citroen
4       heel fijn gehakte ansjovisfilets
1       citroen
2 el   witte wijn-azijn
         snufje peper en zeezout

Dit recept word bereid met

Cubaanse honing met citroen

Webdesign & realisatie door Perron 18