Laat de champignons in heet water ca. 20-30 minuten weken (water niet laten koken). Hak een sjalotje fijn en snijd een lookteentje in dunne plakjes. Giet de geweekte champignons af in een zeef. Droog ze goed af en verwijder de taaie steel.
Verwarm de wok tot hij begint te walmen. Giet de pinda-olie in de wok. Als de olie licht walmt, worden de look en sjalot enkele seconden geroerbakt om de olie te parfumeren. Zet het vuur lager en doe de champignons in de wok. Even roerbakken en de honing en sojasaus toevoegen. De champignons nu bij matig vuur verder laten garen, terwijl ze voortdurend door de saus geschept worden.
Doordat een gedeelte van het vocht verdampt, kan de saus vrij dik worden. Voeg indien nodig enkele scheutjes sherry of Shaoxing rijstwijn toe. Wanneer de champignons gaar zijn, de sesamolie erover laten druppelen en alles nog eens goed omscheppen.
Direct opdienen en smullen maar!
300 gr champignons
1 sjalotje
1 teen look
1 eetlepel pinda olie
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel Melvita honing, naar keuze
1 theelepel sesamolie
Sherry of Shaoxing rijstwijn, naar smaak.
Webdesign & realisatie door Perron 18