Gerookte lamscarpaccio met in malt whisky gewelde duindoornbesjes

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten


Bereidingswijze

Snijd het vlees in vliesdunne plakjes. Verdeel deze over 4 borden. Verwarm de whisky en honing in een steelpannetje. Voeg de duindoornbesjes toe en verwarm ze 3 minuten mee. Laat afkoelen. Snipper de ui en snijd de kaas in kleine blokjes. Strooi ui, kaas en duindoornbesjes (of stukjes olijf) over de carpaccio. Garneer met een takje basilicum en serveer er apart de olijfolie en azijn bij.

Tip: bestel tijdig het gerookte lamsvlees bij de slager. Vries het vlees licht in, dat snijdt gemakkelijker!



Benodigdheden

400 gr            gerookt lamsvlees
1 borrelglas    (Highland Speyside Malt) whisky 
1                    kleine ui           
4 takjes         basilicum
12                 duindoornbesjes (of 4 groene olijven)
1 eetlepel       Melvita honing met tijm
Olijfolie, azijn, zout en peper, schapenkaas

Dit recept word bereid met

Melvita Culinair (Honing, agave & tijm)

Webdesign & realisatie door Perron 18