Terinne van geitenkaas en roggebrood

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, opstijven van de terrine 2 uur


Bereidingswijze

Maak de terrine door de geitenkaas te verkruimelen en aan te maken met wat peper, zout en honing. Duw een laag geitenkaas in de bodem van een, met plasticfolie, bekleede bakvorm of terrine vorm en duw goed aan. Bedruip met wat honing en leg er nu een plakje roggebrood op. Herhaal dit totdat je een paar laagjes hebt en dek het vervolgens af met plasticfolie. Zet onder druk weg, bijvoorbeeld door er een zware pan of een pak melk op te leggen en laat in de koelkast opstijven voor ongeveer 2 tot 4 uren.

Haal de terrine na een aantal uur uit de koelkast en snij er dikke plakken van. Maak wat sla aan met plakjes radijs, olijfolie en wat zout. Serveer en eventueel wat geroosterd bruin brood bij en smullen maar!



Benodigdheden

400gr      Geitenkaas
6 el         Melvita Cubaanse honing met citroen
1 pak      Roggebrood
250 gr     Pluksla
6 st         Radijs, gewassen en gesneden
               Peper en zout

Dit recept word bereid met

Acaciahoning

Webdesign & realisatie door Perron 18