Voorjaarssalade met boontjes, gepocheerd ei,
buikspek en dressing van bloemenhoning

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten


Bereidingswijze

Schil de groene asperges en blancheer de overige groene groenten. Pocheer de vier eieren door een klein pannetje met water op het vuur te zetten en daarin een scheutje azijn te doen. Breng het water bijna tot aan de kook en maak met een garde of lepel een klein draaikolkje in het water en laat dan de eieren één voor één in het water glijden. Pocheer 3 a 4 minuten en haal vervolgens voorzichtig uit het water. Kruid na met wat peper en zout, de eidooier moet nog vloeibaar zijn als je hem opensnijdt.

Bak ondertussen het buikspek mooi krokant in wat olie. Maak vervolgens de dressing door de honing, azijn en mosterd te mengen en daarna al kloppend de olie toe tevoegen. Kruid af met wat peper en zout. Maak vervolgens de sla aan met de dressing en leg het warme gepocheerde ei erop. Leg daarnaast eventueel wat eetbare bloemen en het krokante buikspek.



Benodigdheden

8 st          groene asperge
100gr       tuinbonen, dubbelgedopt
100 gr      doperwten, dubbelgedopt
200 gr      gemengde sla
                eetbare viooltjes of andere bloemen
4 st          scharreleieren
200 gr      varkensbuikspek
2 el          Melvita bloemenhoning
1 el          mosterd
1 el          honingazijn
3 el          olijfolie

Dit recept word bereid met

Bloemenhoning

Webdesign & realisatie door Perron 18