Gerechten

Honingtaart met Acaciahoning

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 60 minuten + wachttijd


Bereidingswijze

•    Smelt de boter in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water. Voeg de acaciahoning en suiker toe, en roer tot alles goed gemengd is.
•    Klop de eieren los in een aparte kom. Voeg ze toe aan het boter-honingmengsel, terwijl je constant roert om te voorkomen dat de eieren gaan stollen.
•    Voeg de baking soda toe en blijf roeren tot het mengsel begint te schuimen en in volume toeneemt.
•    Haal de kom van het vuur en voeg geleidelijk de bloem toe, roer goed totdat je een zacht deeg hebt.
•    Verdeel het deeg in 8-10 gelijke porties. Rol elke portie dun uit (circa 2-3 mm dik) op een met bloem bestoven werkvlak.
•    Verwarm de oven voor op 180°C.
•    Leg elke uitgerolde deeglaag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen.
•    Bak elke laag gedurende 5-7 minuten of totdat deze goudbruin is.
•    Haal de lagen uit de oven en snijd ze meteen bij met een bord of een ronde vorm om gelijkmatige cirkels te krijgen. Bewaar de restjes voor de afwerking.
•    Klop de zure room en slagroom samen met de poedersuiker en vanille-extract tot een luchtige, stevige crème.
•    Begin met een taartlaag en smeer er een royale laag van de roomvulling op. Herhaal dit proces totdat alle lagen en room zijn gebruikt.
•    Verdeel de overgebleven roomvulling over de bovenkant en zijkanten van de taart.
•    Verkruimel de restjes van de taartlagen en gebruik deze om de bovenkant en zijkanten van de taart te bedekken.
•    Laat de taart minstens 6 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast rusten zodat de lagen goed kunnen doordrenken en de smaken zich ontwikkelen.
•    Haal de taart uit de koelkast en laat deze 30 minuten op kamertemperatuur komen voor het serveren. Garneer eventueel met extra honing



Benodigdheden

Voor de taartlagen:
•    150 g ongezouten boter
•    200 g Melvita acaciahoning
•    200 g suiker
•    3 eieren
•    1 theelepel baking soda
•    500 g bloem

Voor de roomvulling:
•    500 ml zure room
•    200 ml slagroom
•    150 g poedersuiker
•    1 theelepel vanille-extract
•    Taartkruimels (afkomstig van één van de gebakken lagen)
•    extra honing voor garnering

Dit recept word bereid met

Melvita acaciahoning

Webdesign & realisatie door Perron 18

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u ze kunt beheren door op "Instellingen" te klikken. Als u akkoord gaat met het gebruik van onze cookies, klikt u op "Alle cookies toestaan".

Cookie-instellingen

Waarom cookies?

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en hetverkeer op de site te analyseren. Bepaal zelf welke cookies u goedkeurt. Door het uitschakelen van cookies kunnen bepaalde onderdelen van de website wellicht niet meer optimaal functioneren.

Lees hier onze privacyreglement

Noodzakelijke cookies

Deze cookies zorgen ervoor dat deze website naar behoren functioneert. Omdat deze cookies strikt noodzakelijk, kunt u ze niet weigeren zonder de werking van de website te beïnvloeden. U kunt deze cookies blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen.

Voorkeurscookies

Deze cookies worden gebruikt om de prestaties en functionaliteit van deze website te verbeteren. Deze cookies zijn niet essentieel om deze website te kunnen gebruiken. Echter kunnen bepaalde onderdelen op deze website zonder deze cookies niet meer optimaal functioneren.

Analytische cookies

Deze cookies verzamelen informatie die wordt gebruikt om ons te helpen begrijpen hoe onze website wordt gebruikt en om te onze acties te meten. Ook helpen deze cookies ons om deze website aan te passen om uw gebruikservaring te kunnen verbeteren.

Advertentie cookies

Met deze cookies kan uw surfgedrag worden gemonitord door advertentienetwerken waardoor we advertenties kunnen tonen op basis van uw interesses en surfgedrag. Ook voeren deze cookies functies uit waarmee onder andere wordt voorkomen dat dezelfde advertentie voortdurend verschijnt.