RECEPTEN VAN MELVITA FANS

Onderstaande inzendingen n.a.v. onze actie “WIN JIJ EEN BEE HIGH TEA?” vielen bij ons erg goed in de smaak en zijn als prijswinnaars geselecteerd en onlangs hebben zij genoten van een heerlijke high tea van Melvita. Uiteraard willen we deze super lekkere recepten graag met iedereen delen, zodat iedereen van deze heerlijke hapjes kan genieten. Eet smakelijk!

    

HOME-MADE ONTBIJTKOEK van Dorien van der Poel - van Nijhuis
Home-made ontbijtboek in kleine plakjes met een laagje roomboter en een laagje Melvita crème honing. De combinatie van de ontbijtkoek en de plakkerige boter/honing is zoo lekker! Ik kreeg dit vroeger altijd van mijn vader bij de thee ;-) en maak het nog steeds. Mijn vader was een hobby imker, en er zat dan vaak raathoning op de ontbijtkoek. Inmiddels maak ik onze tussendoortjes graag zelf, dus is de ontbijtkoek zelfgemaakt. Dat vind ik ook echt het lekkerst! Ik vind dit dus perfect passen bij een Melvita high tea. Een heel Hollandse lekkernij ;-)!

ICETEA MET SPELTSTROOP van E. Boschjer
Maak zelf een heerlijke Icetea met EarlGrey en Speltstroop. Vries dit in in een ijsblokjes vorm (het liefst vormpjes die passen bij het thema) Serveer naast de warme thee ook een glaasje water met een paar blokjes erin, dat staat erg leuk! ook voor kinderen is het handig; een ijsblokje in de thee maakt de thee sneller op 'kindertemperatuur'.

MUFFINVORMPJES van Jessie Verbeek
Serveer alle hapjes in papieren muffinvormpjes en schrijf op de bodem van ieder vormpje een wetenswaardigheidje over honig, bijen, High Tea en Villa Welgelegen. Dit staat vast garant voor leuke gespreksstof tijdens deze unieke High Tea!

BEE-TEA SUSHI van Lida Kruizinga
Onze Bee-Tea-Sushi doet het altijd erg goed! Bak een dunne omelet en bestrijk deze met honing, leg er vervolgens wat gekookte rijst op en fijngehakte noten en fijngehakte dadels. Rol deze op en snijd er Sushi's van, Heerlijk verrassend bij groene thee!

HARTIGE BAKLAVA van Millanie Meuwissen-Rutten
Hartige baklava met gerookte zalm en hemelse honing. Ingrediënten: - 2 plakken roomboterbladerdeeg - 200 gram gerookte zalm - 1 el mosterd-dillesaus - 2 el Melvita honingcrème - knoflook (geperst) - 50 gram mascarpone - 1 granny smith appel Bereiden: - Verwarm de oven op 220 graden. (ventilatiestand) - Marineer de gerookte zalm ca. 1 uur in de mosterd-dille saus. - Rol het bladerdeeg flinterdun uit. - Meng de knoflook met de mascarpone. - Verwarm 1 el honing en bestrijk dun het bladerdeeg ermee. - Leg de zalm onderaan in de lengte op het bladerdeeg. - Verdeel er de knoflookmascarpone over. - Rol nu het deeg voorzichtig op en plak de randen aan de buitenkant goed dicht. - Bak de rol ca. 20 min af in de oven. - Smeer de rol als deze uit de oven komt in met de andere el honing. - Snij de rol schuin in stukken van ca. 4 cm. - Serveer op luciferstukjes Granny Smith. Dit is een heerlijke gerecht waarmee ik altijd hoge ogen gooi

HET BROODJE van Petra Beentjes
Klein broodje met wat rucola, vijg, peer, geitenkaas overgoten met dadelstroop

DE CARROT CAKE van Silke van der Aart
Carrot cake is mijn lievelingstaart en kan dus niet ontbreken op een high tea. Het is wat mij betreft de ultieme Melvita high tea traktatie, omdat er lekkere en pure ingrediënten in gaan, die perfect combineren met Melvita honing als heerlijk alternatief voor geraffineerde suiker!

NOTENTAART van Brigitta van battum
Heerlijke notentaart gemaakt met Melvita honing!

Ontwerp door Perron18 Nijkerk | Realisatie door Design & Media Oldenzaal